Ud og rejse med børn

Hvis vi ser bort fra den kedelig danske sommervejr, så er sommeren i fuld gang. Juli og august er nok de mest populære måneder at booke sin sommerferie i. Det er derfor også “højsæson” for at komme ud og rejse med børn. Ligemeget hvor lang rejsen til feriemålet er, så er det altid sværere at rejse med små børn under 10 år. Det skyldes ofte lange ventetider i lufthavne, lange køreture og mangel af underholdning på rejsen.

 

Men en lille smule ekstra planlægning før rejsen kan du sørge for en rejse uden stress for både dig selv og børnene – eller i hvert fald næsten uden stress 🙂 Det er altid en god idé, at hvert barn har deres egen rygsæk, som før rejsen kan fyldes med en masse småting der kan holde dem underholdt på turen.

 

 

Her har vi lavet en liste over vores bedste forslag. Vi håber I finder listen brugbar:

 

  • Tegne Tilbehør

 

En tegneblok, tusser og farveblyanter er nogle meget oplagte valg. Vi vil anbefale at I ikke tager små dimser med, såsom blyantspidsere, da de nemt kan falde ind mellem sæder og på den måde blive meget svære at finde.

 

En rigtig god idé kunne også være, at tage en magnetisk tavle med. De kan fås med tusser i forskellige farver som sidder på tavlen med en magnet. På den måde er de nemmere at holde styr på alle tuserne og børnene kan endda tegne, viske ud og tegne forfra som det passer dem. Det er en rigtig god underholdnings måde, da det er noget børnene kan sidde og hygge sig med selv, uden at de behøver din fulde opmærksomhed.

 

  • Fingerdukker

 

Dette er nok kun for de yngste, men har man tænkt sig at underholde undervejs er fingerdukker en rigtig god idé.

 

  • Kortspil

 

Dette forslag er selvfølgelig kun aktuelt hvis børnene er lidt ældre.

 

Der er så mange sjove kortspil at vælge imellem og endda en masse populære og traditionelle spil er til at finde i kort form nu om dage. Det er en perfekt underholdning undervejs på rejsen. Det er nemt og kræver ikke andet end selve kortspillet og mindst 2 personer – og så selvfølgelig at man sidder ved siden af hinanden. De fleste populære kortspil kan fås i rejseudgaver så de ikke fylder nær så meget.

 

Vores yndlings kortspil som de fleste i familien kan være med til at spille er Sorteper (alder 3+), Æselspillet (5+), Olsen (5+), UNO (6+), Dobble (6+) og Colorfox (6+). Vi kan også varmt anbefale SET (6+), men det er nok ikke det bedste spil at spille på selve rejsen, da man skal lægge 12 kort på bordet og det fylder ret meget; så meget plads er der heller ikke bag i bilen eller på et lille bord om bord på flyet. Vi kan dog helt sikkert anbefale dig at tage det med på ferien, da det er super sjovt og der kan være op til 10 personer med.

 

  • Lego

 

En klassiker og favorit. Vi anbefaler naturligvis ikke at I pakker en masse små Lego brikker i håndbagagen, da det virkelig er et no-go ombord på flyet. Hvis brikkerne begynder at falde på gulvet eller mellem sæder bliver det et mareridt at skulle til at finde dem igen – og sikkert også meget forstyrrende for dem der sidder ved siden af en. Undgår man at tage en masse små brikker med er det dog en god underholding for de mindste og oftest noget der ikke kræver flere end 1 “spiller”.

 

 

  • Bøger

 

Vi kan stærkt anbefale, at du opfordrer dit barn til at læse bøger fra en tidlig alder. Udover alle fordelene ved at læse bøger er det også noget som børn kan gøre i deres helt eget tempo og noget de kan hygge sig med uden at de har brug for andre. Det er især en virkelig god underholdning under større rejser, da bøger kan få børn til at falde til ro. Så lige meget hvor gammelt dit barn er så tag bøger med; enten nogle du kan læse højt eller nogle de selv kan læse.

 

Der kommer en liste over vores yndlings børnebøger lidt længere henne på hjemmesiden, så hvis du mangler inspiration så læs endelig med 🙂

 

  • Puslespil

 

Puslespil med store stykker (vigtigt!) kan være en god idé for både yngre og lidt ældre børn. Det er underholdende, får tiden til at gå og fylder ikke særlig meget i håndbagagen, hvis man går efter rejse udgaverne.

 

 

  • Klistermærkebøger

 

Klistermærkebøger findes i en masse forskellige slags. Der er for eksempel dem hvori man kan klæde nogen på, som især er populær blandt piger.

 

En god lille idé: Du kan pakke småting ind som du undervejs på rejsen bruger som gaver – de kan både bruges i “nødsituationer” eller som en lille belønning for, at børnene er så nemme og tålmodige at rejse med. Under alle omstændigheder bliver det helt sikkert en glædelig lille overraskelse og skaber god stemning.

 

De indpakkede småting kan være alt fra en lille pakke rosiner til en Lego figur eller tusser.

 

Alle ovenstående ting er ikke kun gode at have med på selve rejsen, men også på hele ferien, da det er noget der kan holde børnene underholdt igen og igen. Vi anbefaler dog stærkt at I markerer alt med navnelabels, så de I ikke mister noget på hotellet eller undervejs på rejsen.

 

Navnelapperne kan købes fra Labelking.dk, hvor de kan bestilles i flere forskellige farver og med flere forskellige motiver. Som baggrund kan man vælge sine egne billeder, dyr og andre figurer. Labelking.dk ‘ s navnelapper er af rigtig god kvalitet og leveres hurtigt.